ЗДРАВОСЛОВНО УЧИЛИЩЕ. Време за промяна!

мар. 3, 2013   //   от ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО   //   Здраве, Курсове и семинари  //  No Comments

Едва ли има човек, който не би желал да живее дълго и то в добро здраве. Едва ли всеки човек осъзнава, че това е напълно възможно. Да, възможно е! И то по един напълно естествен и приятен начин, който ни осигурява повече жизнена енергия, младост и издръжливост.

За да постигнем това са необходими само 3 месеца. Това е времето, което е нужно на човека, за да промени начина си на мислене, нагласата и ежедневните си навици. В нашето ЗДРАВОСЛОВНО УЧИЛИЩЕ ще имате възможността лесно и неусетно да замените тези неща, които ви лишават от здравето с полезни и здравословни навици. С помощта на психологическия подход, заложен в програмата, ще намерите своя начин да се мотивирате и да превърнете наученото в практика. Целта на курса е реална промяна, която да започне още от първия ден.

Програмата, стартира за първи път в България и е разработена на база една първична система на украински специалисти в областта на храненето и диетиката, които лично я прилагат. Вече години наред тяхната програма променя живота на хората по целия свят. Това не е диета, хранителен режим или друга подобна схема. Това е училище, което разчупва всички досегашни клишета в храненето и начина на живот и помага на хората да разберат в дълбочина как функционира човешкото тяло, как се пораждат заболяванията и съответно как да се предпазват от тях. При съществуващи заболявания, училището предоставя необходимото знание, какво да промените в себе си и ежедневието си, за да подобрите състоянието си, а дори да се излекувате. Това са знания, които ще ви помогнат да разгърнете собствения си потенциал и да заживеете един нов живот. Това е познание, което можете да предадете на децата си, като изградите у тях здравословни навици. Това е еволюция в храненето и лечебния подход. Това е един НОВ ЖИВОТ.

Екипът на ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО, с помощта на лекари хомеопати и холистици, разработи собствена концепция за здравето, която разчита изцяло на естествените способности на организма да се поддържа в оптимално здраве. Единственото, което трябва да направим, за да бъдем здрави, е да предоставим на тялото си възможността да се възползва от тази естествената способност на организма, като му осигурим необходимите условия по всяко време. На база нашия опит и познания ние надградихме програмата, така че да обхванем всички възможни аспекти на грижата за човека и здравето му.

Според нашата концепция, грижата на здравето се извършва не само на физическо, но и на умствено, емоционално и на духовно ниво. Чрез някои лесни корекции в начина на хранене, с подходящи естествени продукти, оптимално движение, правилна мисловна нагласа, овладяване на емоциите и съответните техники и практики, ние можем да си осигурим добро здраве и то за дълги години.
Концепцията е уникална, тъй като за първи път се прилага грижа едновременно за физическото, емоционалното, менталното и духовното тяло на човека и то по най-новите и вече доказани методи. След курса ще имате възможността да помогнете както на себе си, така и на своите близки да подобрят самочувствието и благосъстоянието си във всеки един смисъл.

~~~~~~~

Подобна програма е въведена за първи път в България от д-р Татяна Николова, педиатър и холистичен лекар, която още в началото на лекарската си практика установява, че образованието не й е дало нужните познания, за да помогне на всеки един пациент, а и на себе си. Дълги години тя търси подходяща система, която по същество да решава проблемите на болните, без да ги поддържа в хронично болестно състояние, а да ги лекува и да запазва ефекта от лечението дълготрайно. Д-р Николова практикува този начин на живот повече от 20 години и успешно прилага програмата в лекарската си практика. За момента, единственият обучен специалист от самата д-р Николова, е Елена Терзиева, основател на най-голямата българска компания в холистичната грижа за здравето ЗДРАВОСЛОВЕН ЖИВОТ. Чрез личния си пример и опитност Елена Терзиева доказва, че не е необходимо човек да има медицинско образование, за да заживее един пълноценен живот, в перфектно здраве. Самата тя допълва програмата, въвеждайки повече практически демонстрации и тестове, като разширява лекциите в психо-емоционален и духовен аспект, с цел да се постигне по-голяма осъзнатост от страна на участниците.

Какво представлява ЗДРАВОСЛОВНОТО УЧИЛИЩЕ:
– включва тестове и измервания за проследяване на напредъка на участниците
– демонстрация на здравословни кулинарни рецепти и дегустация на място
– индивидуален подход към всеки участник в групата
– изготвяне схема с хранителни добавки според индивидуалните нужди на участниците
– учи хората как да пазаруват и готвят здравословно и практично

ЦЕНАТА на курса е 250 лв. за всички лекции и включва:
– 12 лекции в продължение на 2 часа, от които ще получите нови знания, както и съдействие и подкрепа, за да изградите правилни навици. Необходимото време за коригиране на навиците е 12 седмици, затова курсът продължава 3 месеца;
– 4 безплатни измервания с везни „Танита”, които определят вашите: тегло; метаболитна възраст; физически тип; костна маса; процент съдържание на мазнини, вода и мускулна маса в организма; висцерална мастна тъкан; оптимално количество калории за деня;
– Индивидуален режим с хранителни добавки и препоръки за хранене;
– Демонстрации и дегустации на лесни и вкусни здравословни рецепти;

– Практически задачи, тест за хранителен тип и попълване на въпросници за здравословен lifestyle;

– Провеждане на експерименти и работа в група за опознаване и овладяване на нездравословните емоции;

– Демонстрации с Аура камера за нагледно изобразяване на енергийното въздействие върху човешкото здраве;

– Реална промяна на хранителните навици и нагласи към здравето;
– Знания, които не могат да бъдат намерени в учебната програма или в интернет;
– Индивидуален подход към всеки участник в групата;

– Практически съвети как да пазаруваме и готвим здравословно и практично;

– Специална награда за участника с най-добри резултати.

Всяка група се състои от около 15 участника. Новите знания, индивидуалната програма с хранителни добавки и практики, периодичното отчитане на резултатите, както и подкрепата на цялата група ще ви помогнат да останете фокусирани за постигането на желаните резултати.

ЦЕНА: 20 лв. на посещение

НАЧАЛО: 11.04.2013г., от 18:00ч.
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 3 месеца (12 лекции по 2 часа)
МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: гр. Бургас, ул. Марагидик 14, ет. 2, Холистичен център ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО

ЗА ЗАПИСВАНЕ: 0889 901 660 Елена Терзиева
*БОНУС: Възможност за заснемане на АУРАТА преди и след курса.

Банкова сметка за плащане на таксата:

Банка ОББ
IBAN: BG10UBBS80021082929030
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: Спирит Турс ООД
Основание: Здравословно училище 04-06.13

Моля, предварително се свържете с нас, за да се уверите, че има свободни места на телефон 0889 901 660 или по e-mail.

~~~~~

ТЕМИ:

11.04 Лечебната енергия на водата

16.04 Балансирано хранене. Здравословна закуска. Енергийни центрове в човека.

23.04 Какво представлява протеинът и до каква степен е важен за здравето, мисленето и издръжливостта ни

30.04 Естествена защита на организма. Свободни радикали и антиоксиданти. Предпазване от енергийни намеси.

14.05 Прочистване на организма от токсини, бактерии, дрожди, гъбички, вируси и паразити. Изчистване на мисълта и свобождаване на емоциите.

21.05 Пълна Концепция за укрепване и възстановяване на физическото, психичното и емоционалното здраве.

28.05 Въглехидрати, захар и гликемичен индекс. Как бързо и лесно да се заредим с енергия от природата.

04.06 Правилна обмяна на веществата. Ензими. Почивка и възстановяване на баланса Дух-Ум-Тяло. 

11.06 Грижа за сърцето. Какво се крие в сърцето на енергийно ниво.

18.06 Начини за отслабване и напълняване. Защо диетите не помагат? Връзката тяло-емоция-мисловен модел.

25.06 Как правилно да пазаруваме и приготвяме храната си. Как да заредим храната си с положителна енергия.

02.07 Здравето на децата. Как да възпитаме здравословни навици у децата.

ЛЕКТОР: Елена Терзиева, консултант по здравословно хранене

Елена Терзиева

Елена Терзиева е един от създателите на най-голямата компания в сферата на холистичната грижа за здравето у нас – „Здравословен живот“. Компанията има за цел не само да лекува хората, но и да ги научи да се грижат сами за здравето си, чрез правилно хранене и водене на балансиран и щастлив живот. Компанията реализира това благодарение на синергичната връзка между Био-супермаркет с над 3000 продукта, медицински център с направление холистична медицина и диагностика, внос и дистрибуция, кетъринг, детска градина, уъркшопи, обучителни семинари и други дейности.

Елена Терзиева е завършила социология в Софийски университет, но през целия си живот е водена от стремежа да помага на хората и да се грижи за тяхното здраве. Затова тя предприема нелеката мисия да популяризира здравословните и Био храни и продукти, както и холистичния подход към здравето. В тази връзка тя провежда редица лекции и беседи, в които споделя придобитите от нея знания, наученото от лекарите-специалисти в медицинския център и най-вече личния си опит в здравословното хранене и лечение. Кулинар по наследство, Елена обожава да приготвя лесни и вкусни здравословни ястия,  които с удоволствие демонстрира в нейните кулинарни ателиета. Съвсем скоро предствои да бъде издадена и книгата й с работно заглавие “ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО”.

„Болестта в човека възниква първо на психо-емоционално ниво, затова ние трябва да полагаме комплексна грижа за здравето си. Съчетаването на здравословно хранене, физическа активност, позитивно мислене, медитация и релаксация помага на човек да осъзнае скритата сила, която притежава, а това допринася не само да се чувства по здрав и щастлив, но и да постигне личностно усъвършенстване и успехи в живота.“

Напишете коментар