ЗДРАВОСЛОВНО УЧИЛИЩЕ. Курс за правилно хранене (01.2015г.)

сеп. 14, 2014   //   от ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО   //   Генезис, Здраве, Курсове и семинари  //  2 коментара

„Здравето е естественото състояние на тялото, на ума и на душата!“

Това е мотивационен и практически тренинг за правилно хранене и повишаване качеството на живот.

Здравето и психологията в днешно време вървят ръка за ръка. Не е тайна, че в основата на физическото състояние са залегнали редица емоционални и ментални нагласи. Често се случва да решим, че ще се храним здравословно или ще спрем вредните навици, но „от утре“, „от следващия понеделник“ или „от първо число“… И така, новият, щастлив и здравословен начин на живот остава винаги в бъдещето.

Разработихме програма, която има за цел да извърши реална трансформация в навиците и начина на живот. С помощта на програмата всеки може да разчупи старите си модели на хранене и мислене и да изгради нови полезни навици. Обикновено човек получава порив да търси пътя към здравето, едва когато достигне до критични състояния, а нашата цел е да намерим мотивиращия фактор, който да превърне здравословните принципи в начин на живот, още преди да се е стигнало до загуба на здравето. Мотивацията, която се придобива в хода на курса, помага и за по-нататъшното развитие на личността в персонален, професионален и социален план.

Ще се съгласите, че в съвременното общество красотата, здравето и енергетиката, които излъчва човек, са определящи за просперитета и напредъка му в социалната стълбица. Затова този практически курс съчетава основополагаща информация за правилно хранене, ведно с мотивационна програма и практическо приложение на наученото. Освен лекционна част, в тримесечния курс са включени и интерактивни занимания, кулинарни работилници, дискусии, дегустации, енергийни упражнения и водени медитации. Методите въздействат, както на физическо, така и на психо-емоционално ниво чрез повишаване нивото на осъзнатост.

Добре дошли на всички, които желаят постепенно и трайно да реализират своя идеал в живота, преминавайки през информацията, а след това – чрез мотивацията да преминат към реални действия. В рамките на три месеца, стъпка по стъпка щастливият, успешен и здравословен живот ще се превърне във ваша реалност. Очакваме Ви!

Какво представлява курсът ЗДРАВОСЛОВНО УЧИЛИЩЕ:
– включва тестове за начин на живот и измервания с везна Танита за проследяване на напредъка на участниците
– демонстрация на здравословни кулинарни рецепти и дегустация на място
– мотивационна програма и интерактивни методи
– индивидуален подход към всеки участник в групата
– изготвяне хранителна схема според индивидуалните нужди на участниците

ЦЕНАТА на курса е 250 лв. за всички лекции и включва:

– 12 лекции в продължение на 2 часа, от които ще получите нови знания, както и съдействие и подкрепа, за да изградите правилни навици. Необходимото време за коригиране на навиците е 12 седмици, затова курсът продължава 3 месеца;

– 3 безплатни измервания с везни „Танита”, които определят вашите: тегло; метаболитна възраст; физически тип; костна маса; процент съдържание на мазнини, вода и мускулна маса в организма; висцерална мастна тъкан; оптимално количество калории за деня и др.;

– Индивидуален план с хранителни добавки и препоръки за хранене;

– Демонстрации и дегустации на лесни и вкусни здравословни рецепти;

– Специално разработена програма за промяна на хранителните навици и нагласи към здравето;

– Знания, които не могат да бъдат намерени в учебната програма или в интернет;

– Практически съвети как да пазаруваме и готвим здравословно и практично;

– Специална награда за участника с най-добри резултати.

Всяка група се състои от максимум 15 участника, за да може да се обърне внимание индивидуално на всеки. Новите знания, мотивацията, индивидуалната програма с хранителни добавки и практики, периодичното отчитане на резултатите, както и подкрепата на цялата група ще ви помогнат да останете фокусирани за постигането на желаните резултати.

ЦЕНА: 250 лв. за целия курс

НАЧАЛО: 27.11.2014г. (четвъртък), от 18:00ч.
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 3 месеца (12 лекции по 2 часа)
МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: гр. Бургас, ул. Марагидик 14, ет. 2, Холистичен център ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО

ЗА ЗАПИСВАНЕ: 0889 901 660 или 0899 022 521

Банкова сметка за плащане на таксата:

Банка ОББ
IBAN: BG10UBBS80021082929030
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: „Бра-Ман“ ООД
Основание: Здравословно училище 11.2014г.

Моля, предварително се свържете с нас, за да се уверите, че има свободни места на телефон 0889 901 660 или по e-mail.

~~~~~

ТЕМИ на ЗДРАВОСЛОВНО УЧИЛИЩЕ:

1. Лечебната енергия на водата. Експерименти за опознаване свойствата на водата. Почерпка с жива вода. Първоначално измерване с везна Танита.

2. Балансирано хранене. Здравословна закуска. Фази в изграждането на навиците. Кулинарна работилница: приготвяне на вкусна енергийна закуска.

3. Какво представляват протеините и по какъв начин са свързани с мисленето и издръжливостта ни. В кои храни и по колко се съдържат. Менталните нагласи и здравето. Кулинарна работилница: приготвяне на протеиново песто.

4. Естествена защита на организма. Свободни радикали и антиоксиданти. Почерпка с антиоксиданти. Кой съм аз по аюрведа? Тест за установяване на хранителен тип. Почерпка с антиокасиданти.

5. Прочистване на организма от токсини, бактерии, дрожди, гъбички, вируси и паразити. Изчистване на мисълта и освобождаване на емоциите.

6. Пълна концепция за укрепване и възстановяване на физическото, психичното и емоционалното здраве. Взимане на решения и формиране на намерение.

7. Въглехидрати, захар и гликемичен индекс. Как бързо и лесно да се заредим с енергия от природата. Кулинарна работилница: приготвяне на енергийни бонбони. Контролно замерване с везна Танита.

8. Правилна обмяна на веществата. Ензими. Как да оптимизираме обмяната на веществата. Анализ на постигнатите желания и цели. Почерпка с натурални храносмилателни ензими.

9. Мазнини – полезни и вредни. Грижа за сърцето чрез правилната храна. Емоционалното хранене – как да го разпознаем и да го преодолеем. Опити с полезни и вредни мазнини.

10. Здравето на децата. Как да възпитаме здравословни навици у децата. Как да живеем дълго и в добро здраве. Енергийни упражнения.

11. Начини за отслабване и напълняване. Защо диетите не помагат? Емоционална интелигентност. Как да излезем от омагьосания кръг?

12. Практическа сесия: Изготвяне на индивидуална хранителна програма за всеки участник. Финално замерване с везна Танита и награждаване на участника с най-добри резултати.

~~~~~

ЛЕКТОР: Елена Терзиева, консултант по здравословно хранене

Елена Терзиева е един от създателите на най-голямата компания в сферата на холистичната грижа за здравето у нас – „Здравословен живот“. С дейностите, които развива, Елена има за цел не само да лекува хората, но и да ги научи да се грижат сами за здравето си чрез правилно хранене и водене на балансиран и щастлив живот. През годините тя е реализирала това благодарение на синергичната връзка между Био-супермаркет с над 3000 продукта, медицински център с направление холистична медицина и диагностика, внос и дистрибуция, кетъринг, детска градина, уъркшопи, обучителни семинари и други дейности. Като завършек  на своята дейност и в унисон с процесите на осъзнаване в обществото, става един от съоснователите на Холистичен Център ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО, извествен със своя уникален медот ГЕНЕЗИС, който оказва трайно и дълбоко влияние върху развитието на индивида в здравословен, психо-емоционален и духовен план.

Елена Терзиева е завършила социология в Софийски университет, но през целия си живот е водена от стремежа да помага на хората и да ги информира как да се поддържат в добро здраве. Затова тя предприема нелеката мисия да популяризира здравословните и Био храни и продукти, както и холистичния подход към здравето. В тази връзка тя провежда редица лекции и беседи, в които споделя придобитите от нея знания, наученото от лекарите-специалисти в медицинския център и най-вече личния си опит в здравословното хранене и лечение. Кулинар по наследство, Елена обожава да приготвя лесни и вкусни здравословни ястия,  които с удоволствие демонстрира в нейните кулинарни ателиета.

„Вече не е тайна, че болестта в човека възниква първо на психо-емоционално ниво, а в последствие преминава на физическо. Затова ние трябва да полагаме комплексна грижа за здравето си. Съчетаването на здравословно хранене, физическа активност, позитивно мислене, себепознание, медитация и релаксация помага на човек да осъзнае скритата сила, която притежава, а това допринася не само, за да се чувства по-здрав и щастлив, но и да постигне личностно усъвършенстване и успехи в живота.“

2 коментара

Напишете коментар