Как да се развиваме паралелно в материален, личностен и духовен план

авг. 19, 2014   //   от ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО   //   Статии  //  2 коментара

Приятели, вече почти година и половина нашият холистичен център работи за това да даде познание и да предложи Път на всички, които се стремят да подобрят живота си, като се погрижат за своето физическо, емоционално и духовно здраве. Но за да бъдем хармонични и пълноценни личности, трябва да се погрижим за още един аспект от своя живот – нашето материално благополучие.

Затова днес решихме да ви представим един по-различен и, в известна степен, провокативен начин да поемем сами отговорност за финансовото си състояние – МЛМ или мрежовия маркетинг.

В тази статия ще се спрем накратко на три основни предимства на тази индустрия и, ако темата възбуди вашето любопитство и интерес, ще задълбочим „изследването” в поредица от материали.

На първо място ще обърнем внимание на, вероятно, най-популярното предимство на това занимание – Свободата да определяме сами кога да работим, колко, с кого и как. Така можем да комбинираме новото си начинание с досегашната си професия. Това всъщност е почти задължително, освен ако не разполагаме със страничен източник на доходи или известни свестявания, защото в мрежовия маркетинг не се работи за заплата и преди да започнем да получаваме някакъв доход, трябва да развием определени умения. За целта е необходимо да инвестираме: 1) средства – за обучения и за използване на продуктите, за да придобием лични впечатления от тях; и 2) време – повече или по-малко, в зависимост от личната мотивация и опит на всеки – за да можем да усвоим тези знания и да възпитаме в себе си нужните качества.

И така стигаме до втората и, може би най-ценна придобивка на мрежовия маркетинг – знанията и умения, които получаваме в процеса на своето обучение. Да бъдеш успешен в МЛМ означава да си лидер – позитивен пример за всички останали, балансирана и уверена личност. Индустрията на мрежовия маркетинг има полза да ви помогне да развиете лидерски качества, да се научите да определяте и постигате нови цели, да носите отговорност за своя успех и благосъстояние, да общувате по-ефективно и свободно, да наблюдавате и разбирате себе си по-добре. А всички тези качества са гаранция за успех не само в сферата на мултилевъла, но и във всички други икономически и социални сфери.

И накрая, но с най-голяма икономическа важност – МЛМ е източник на т.нар. „пасивен доход“. Това са приходи, които получаваме цял живот за нещо, което сме създали и извършили само веднъж: приходи от авторски права, от банкови депозити, от бизнес инвестиции, от отдаване на недвижими имоти под наем. Мрежовият маркетинг е единственият начин за създаване на пасивен доход, достъпен за всеки обикновен човек – без значение какви са неговите възраст, образование, пол, националност или социално положение. Тук не инвестираме финанси или талант, инвестираме единствено време и труд, а мрежата – веднъж изградена стабилно – ще ви носи доход и след като се оттеглите от активна дейност.

Това са част от преимуществата на МЛМ, които накараха прочутия финансист, бизнесмен и автор на бестселъри Робърт Кийосаки да нарече мрежовия маркетинг – Бизнесът на XXI век.

Ако всичко това ви кара да се замислите дали да не изпробвате силите си в тази бързоразвиващата се индустрия, можем само да ви посъветваме да изберете компания, чиито продукти наистина ще ви вдъхновяват и в която средата от ваши ментори и бизнес партньори ще ви помогне да развиете най-добрите си качества.

Ако желаете да се развивате като личност, паралелно в духовен и в материален аспект, ние сме предвидили курсове за личностно развитие и обучения, които ще бъдат достъпни за всеки. Следете публикациите ни.

Автор: Милена Иванова

~~~~~

ПРОЕКТИРАЙ ЖИВОТА СИ! Курс за личностно развитие и мрежов маркетинг

~~~~~

Милена Иванова е специалист в областта на мрежовия маркетинг. Занимава се с изграждането на своя собствен мрежов бизнес, организира и провежда обучения, които помагат на хората да открият ползите на МЛМ за собственото си финансово развитие и да възпитат в себе си качества и умения, които да ги направят успешни в бизнеса и в живота.

 „Мултилевъл маркетингът, или мрежовият маркетинг, е една от малкото индустрии, които имат интерес просто да ви направят успешна и хармонична личност – колкото по-осъзнати сте, по-позитивни и уверени в себе си, толкова по-добри перспективи ще се открият пред вас в това бизнес начинание, както и във всяко друго. Знанията и уменията, придобити в процеса на обучение по МЛМ, ще ви бъдат полезни във всички други сфери от живота. Затова е много удовлетворяващо да учиш хората да бъдат мрежовици – те се научават да познават и разбират себе си по-добре, да общуват по-успешно, да поемат отговорност за собственото си здраве и финансово благополучие.”

Милена е завършила българска филология в Софийски университет и реклама в Нов български университет. В търсене на най-подходящата и удовлетворяваща професия придобива опит и умения в разнообразни сфери – като преподавател по английски език, създател на автореклами в телевизия ББТ, главен специалист в Дирекция „Култура” на Столична община, където участва активно в стартирането на проекта „София – Европейска столица на културата”. През последните десет години се утвърждава като филмов преводач, редактор и преводач на научнопопулярна литература. Паралелно с това, в продължение на 8 години, инвестира време, усилия и умения в активно развиване на партньорска мрежа, достигайки както високи нива в системата на мрежовия бизнес, така и стабилни резултати. Обучава се при водещи мрежовици и специалисти по личностно развитие – Брайън Трейси, Рут Елиът, Никита Громико, Брад Алказин, Том Шрайтер – Големия Ал и др.

„В крайна сметка избрах да фокусирам уменията и творческата си енергия в свое собственo начинание, в което сама определям кога, колко и как да работя и усилията ми да не са просто замяна на работни часове срещу заплащане, а да са инвестиция за бъдещето – благодарение на остатъчния доход, който носи мрежата. Освен това ефективните и здравословни продукти на моята компания ми дават възможност да следвам това, което съм избрала за своя мисия – да уча хората как да бъдат по-здрави, по-успешни, по-свободни и по-щастливи.”

 

2 коментара

 • Здравей, Милена,
  Статията ти ме заинтригува, още повече, че преди около четири или пет години се сблъсках с темата за мрежовия маркетинг. Тогава проведох няколко разговора с хора от бранша, много позитивни и енергични, те предадоха доброто си настроение и амбиции върху мен, както и скайп разговор с човек на висока позиция, който трябваше да ми изясни по-подробно как действа и да ме вкара в системата. Честно казано останах скептична и с впечатлението, че това е поредната пирамида и като цяло смисълът изобщо не ми стана ясен. Ще се радвам да прочета още нещо по темата, тъй като тя комбинира в себе си всичко това, за което съм си мечтала.

  Поздрави, Вили

  • Вили, здравей!
   Това, което ще ти препоръчам, е „Бизнесът на 21 век“ на Робърт Кийосаки. Препоръчвам тази книга, защото Кийосаки не е мрежовик и гледната му точка е много обективна, разкрива предимствата на тази индустрия и дава отговор на въпроса „Защо да се захвана с МЛМ?“.
   Освен това коментарът ти ми дава идея за следваща статия, в която да се занимаем с темата за предимствата и недостатъците на мрежовия маркетинг – така че следи публикациите ни. Що се отнася до впечатлението ти, че „това е поредната пирамида“, напълно е възможно интуицията ти да не те е излъгала. Много компании стартират на пазара с чудесни идеи и чисти намерения към партньорите си, но липсата на опит от страна на лидерите или ръководството понякога изиграва лоша шега и тези фирми наистина реално се превръщат в „поредната пирамида“ – дори не в смисъл на това да ущетят хората с големи суми, но да не оправдания очакванията им за стабилен ръст, качествена продукция и коректни партньорски отношения.
   И финално – забелязала съм, че ако на някой идеята за мрежовия маркетинг му „влезе под кожата“, рано или късно той се захваща с това занимание. 🙂 Така че може би на теб ти предстои да избереш свои ментори и компания, чиито продукти ти допадат, и да се пробваш. По темата МЛМ ще дискутираме много и на курса „Проектирай живота си!“. Ако си от Бургас или София – заповядай!

Напишете коментар