ОПОЗНАЙ ДЕТЕТО СИ! Курс за успешни родители (10.2014г.)

окт. 2, 2014   //   от ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО   //   Курсове и семинари, Личностно развитие, Психология  //  No Comments

От древни времена родителите са разчитали на собствените си инстинкти, за да отгледат своите деца, а също така и на познанията на своите близки и роднини. В XXI век, обаче, времената са различни – това е период на динамични промени и преобръщане на ценностите. Процесите в обществото, както и спецификата на нашето време, изискват по-различно отношение към нещо толкова естествено и нормално като родителството. Традиционните похвати бързо остаряват и практиката показва, че тези разбирания вече са неприложими при новото поколение. Затова се обръщаме към специалистите, от които можем да получим задълбочена и адекватна информация, както и практически насоки за справяне в определни ситуации. 

Този курс е за всички осъзнати родители, които желаят да отгледат дете, добре вписано в обществото, но и с развита индивидуалност, стабилна психика и напълно здраво физически. Без да изключваме мъдростта на традициите и разбирането на по-възрастните, ние ще обменим познания по един задълбочен и прагматичен начин.

Под формата на дискусии, родителите ще имат възможност в една защитена среда да обменят опит с другите по различни въпроси, свързани с възпитанието и отглеждането на децата си. Ще научат нови стратегии за справяне в трудни ситуации, както и информация за психологическите и физиологически особености в различните възрасти на своите деца. Ще работим по конкретни заявки на родители, търсещи решение на даден проблем. В програмата на курса са включени различни интерактивни игри, които ще помогнат на родителите да разберат своите деца по един по-различен, интересен и задълбочен начин.

Развитието на психиката и интелекта на детето неизменно е свързано и с физическото развитие, с начина на хранене и здравословния живот. Затова в курса са включени и теми относно изграждането на правилни хранителни навици у децата, пълноценно хранене и обсъждане на въпроси относно хранителни нарушения. Щ е получите доказани знания на тема „Здравословен живот“, които по един прагматичен начин ще можете да превърнете в ежедневие за Вас и за Вашите деца.

Включването в групата става след предварително интервю с всеки участник. По време на интервюто ще бъдат обсъдени всички допълнителни въпроси на участниците, както и най-удобното време за провеждане на груповите занимания за всеки.

Курсът е с продължителност – 3 месеца.

Групата ще се събира един път седмично в удобно за всички време – общо 12 срещи.

ЦЕНА: 250 лв. (възможност за плащане на вноски)

За записване: 0877 888 329

~~~~~

Водещи:

Елена Дросева – психолог консултант

Образователно-квалификационна степен:  Магистър

  • Специалност:  психологично консултиране
  • Елена Дросева е член на Дружеството по Позитивна Психотерапия в България, завършила е базисно ниво по Позитивна психотерапия и се обучава в Майсторската програма по Позитивна психотерапия.
  • Област на професионална компетентност: Работа с деца и възрастни в група и индивидуално, чрез метода на позитивната психотерапия и арт ателиета.
  • Зависимости, Психологично консултиране, Емоции и мотивация, Сексуално поведение и сексуално насилие, Насилие, травма.

 

Елена Терзиева е един от създателите на най-голямата компания в сферата на холистичната грижа за здравето у нас – „Здравословен живот“. С дейностите, които развива, Елена има за цел не само да лекува хората, но и да ги научи да се грижат сами за здравето си чрез правилно хранене и водене на балансиран и щастлив живот. През годините тя е реализирала това благодарение на синергичната връзка между Био-супермаркет с над 3000 продукта, медицински център с направление холистична медицина и диагностика, внос и дистрибуция, кетъринг, детска градина, уъркшопи, обучителни семинари и други дейности. Като завършек  на своята дейност и в унисон с процесите на осъзнаване в обществото, става един от съоснователите на Холистичен Център ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО, извествен със своя уникален медот ГЕНЕЗИС, който оказва трайно и дълбоко влияние върху развитието на индивида в здравословен, психо-емоционален и духовен план.

Елена Терзиева е завършила социология в Софийски университет, но през целия си живот е водена от стремежа да помага на хората и да ги информира как да се поддържат в добро здраве. Затова тя предприема нелеката мисия да популяризира здравословните и Био храни и продукти, както и холистичния подход към здравето. В тази връзка тя провежда редица лекции и беседи, в които споделя придобитите от нея знания, наученото от лекарите-специалисти в медицинския център и най-вече личния си опит в здравословното хранене и лечение. Кулинар по наследство, Елена обожава да приготвя лесни и вкусни здравословни ястия,  които с удоволствие демонстрира в нейните кулинарни ателиета.

„Вече не е тайна, че болестта в човека възниква първо на психо-емоционално ниво, а в последствие преминава на физическо. Затова ние трябва да полагаме комплексна грижа за здравето си. Съчетаването на здравословно хранене, физическа активност, позитивно мислене, себепознание, медитация и релаксация помага на човек да осъзнае скритата сила, която притежава, а това допринася не само, за да се чувства по-здрав и щастлив, но и да постигне личностно усъвършенстване и успехи в живота.“

 

Напишете коментар