Предсказания за годината на Дървения кон

ян. 31, 2014   //   от ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО   //   Статии  //  1 Comment

Хайде да препускаме!

Приятели, с Новолунието на 30 януари в 23:20ч. започна зашеметяващата година на Дървения кон. Китайската Нова Година се отбеляза с пищен фестивал, който започна на второто новолуние след зимното Слънцестоене , със Слънце и Луна във Водолей. С тази нова Луна започва и месецът на Огнения Тигър. Това вдъхва изключително много силна и живителна енергия на годината на Дървения кон, ясно открояваща се от енергията на предходната година на Водната змия. Конят е любимо животно в Поднебесната империя. Той е символ на пътуването, състезанието и победата, свързва се с топлината, огъня, червения цвят и любовта. Според китайците драконът е най-бърз в небето, а конят – на земята. Двете животни са символ на благородството и лидерството.

Годината на Дървения кон представлява един период на бързи промени, неочаквани приключения  и изненади, а също и на истинска романтика. Това е една отлична година за пътувания и колкото по-далече и по-встрани от отъпкания път, толкова по-добре. Енергията е мощна и положените усилия бързо дават своите плодове. Не дълго обмисляните, а бързите и решителни действия, водят до победата. В годината на Коня трябва да се действа скорострелно. Ако не сте 100 % сигурни в решението си, по-добре не го реализирайте. Събитията се движат толкова скоростно в годините на Коня, че никой не би искал да галопира в грешната посока. Затова бъдете акуратни в решенията си и залагайте на сигурното.

Като цяло 2014 ще е годината на откритията, на бизнеса, на кариерното израстване. Конят ще е особено благосклонен към пътешествениците, новодомците и младите родители, а също към тези, които очакват дете.

Годината на Коня е период на крайността – или страховит възход, или падение. Причината е в екстремността на животното – то може да предизвика несравнимо удоволствие, ако човек се задържи на могъщия му гръб, но и катастрофа, ако падне, повлечен от скоростта. Конят е жизнелюбив и обича оптимистите, работливите, хората с размах и амбиции. Животното е експерт в прескачането на препятствия, тоест чакат ви отдавна жадувани победи. Бариери от миналото ще изчезнат, надеждата ще се върне, стига само да проявите дисциплина и усилия. Ако има клопки, то те са отворени вътре във вас, ако пък постигнете успех, то той се дължи на усърдието и страстта ви.

Конят според Китайската традиция

В китайската астрология, годината на Коня се смята за щастлива година, която носи късмет и благодат. Магическият кон има свръхестествени сили, той е героичен, силен и дори може да лети! A Конят на белия небесен облак е свещен за китайската богиня Куан Ин. Нейният бял кон лети през небесата, като носи мир и благословия. Конят се смята за герой в Китай, тъй като много важни битки в историята са били спечелени благодарение на мощта и силата на коня. Така е дори в българската история 🙂

Цикълът на Коня е седмия земен клон в китайската медицина и символизира юни, петия месец по лунния календар. Юни е времето на зодия Близнаци, западния колега на коня. През летния месец юни преобладава мощна Ян енергия, а Ин енергията започва да се утаява. Слънцето е най-ярко и растенията добиват сила, достигайки своята зрялост. В китайската медицина, земният клон на Коня принадлежи на елемента огън. Всеки от 12-те китайски астрологични знака има по 2 часа, като конните часове са от 11 ч. до 13 ч., включвайки обедната жега.

Конят по света

В световен мащаб се очаква някои световни икономики да станат по-силни, докато други да изпитат икономически хаос и срив. Под силното влияние на Коня не съществува средно положение. Предвиждат се и крайности на фондовите борси, колебания на цените, както и общ хаос във всички финансови аспекти. Ще има войни, битки и престрелки по цял свят, най-вече през първия, четвъртия и седми лунни месеци (февруари, май и август).

Някои средно развиващи се икономики ще се развият наравно с бързоразвиващите се пазари, включително Египет, Турция, Бразилия и Индия. Но ще има и протести за справедливост, а дори и войни. Мирът може да бъде възстановен в годината на Дървената коза през 2015-та, но тази – на Дървения кон, ще бъде като дива езда, тъй като светът се променя и то бързо!

Родени в годината на Коня

Хората, родени в Годината на Коня (2014, 2002, 1990, 1978, 1966, 1954, 1942, 1930, 1918, 1906) са ярки, весели, общителни и обичат забавленията. За тях хората и големите компании са вълнуващи и затова обичат да купонясват. Детинската невинност на коня, слънчевото изражение и естествен чар привличат много приятели. Конят е силно интуитивно животно, така че хората, родени през годината на Коня с лекота следват своите предчувствия. През целия им живот тяхното желание, преценката и интуицията им помагат да вземат правилните решения. Обикновено ​​не им се налага да се борят, за да постигнат успех и да получат желаните неща, които животът може да предложи.

Конете имат безгрижен характер и се нуждаят от широка гама възможности за себеизява. Когато са ограничени от правила, гордите коне се бунтуват, отказват да бъдат заграждани или опитомявани. Конете биха ви казали точно това, което мислят, откровени са и не харесват скритите планове. Така че това е времето за въпроси, които да се поставят открито, особено пред членовете на семейството. Времето за потайност беше миналата година…

Готови… Старт!

Кой трябва да бъде играч и да поеме големи рискове през тази година? Ако просто правите това, което искате, както прави Конят, бихте могли да приключите тази година и съсипани! Импулсивният начин на правене на нещата в годините на Коня не е подходяща стратегия за всеки. Например, спонтанната енергия на годината на Коня носи предизвикателства към внимателния Плъх, който е пълна противоположност на Коня.

Бързото действие е подходящо за вас, ако сте съвместими с енергията на Коня, при наличие на Кон, Тигър, Куче или Коза в китайската диаграма на четирите стълба, представляваща животните от вашата година, месец, ден и час. За тези, които нямат подобен знак, по-добре през тази година просто да бъдат спокойни ида стоят встрани от епицентъра на събитията. Нека другите да поемат риска или да бъдат водачи. Може да се възползвате от местата в кулоарите и да гледате състезанието на Конете пред вас, особено ако имате Плъх или Вол във вашите четири стълба. За вас е добре да поспрете, да бъдете умни и пестеливи и да се придържате към това, което вече имате, без да се бунтувате като буен кон. Така или иначе това не ви е „в кръвта“.

Имайте предвид, че през тази година на Коня властва енергията на свободния дух, дива, волева и независима. Конят има естествен инстинкт, който действа бързо и на място, за разлика от противоположния му Плъх, който мисли и планира, преди да действа. Времето за размисъл и планиране беше през 2013-та. През годината на Коня е време да се действа бързо, да купите онзи дом, за който сте мечтали; да стартирате бизнеса, който желаете; да пътувате по света; да направите голяма покупка; да поискате повишение в работата; да направите своя невероятен пробив във живота – просто подскочете и полетете. Ако това е правилното нещо за вас, тогава няма какво му мислите. Просто следвайте инстинктите си. Дори ако сте пропуснали някои моменти, в следващата година на Козата, ще имате всички необходими условия, за да се насладите на уюта и удобствата на живота във всичките му артистични форми.

Конят обича Свободата!

Дивата и необуздана година на Коня е година на свобода, завръщане към природата, радост и жизненост, както и на приключения в живота. Не винаги ще можете да се съсредоточите върху работата си, тъй като е по-лесно да се разсейвате от забавните неща и особено от сексуалната страна на Коня. Тъй като Конят може да бъде импулсивен, да действа сега и да мисли по-късно, избягвайте грешката да разпилявате енергията си и да прехвърляте отговорността на другите, когато възникне проблем. Разхищението на пари е лесно в годината на Коня, тъй като ако решите, че заслужавате нещо или искате да притежавате нещо, импулсът да купувате ще бъде неустоим. Конете често купуват това, което те усещат, че заслужават, без да осъзнават как техните покупки повлияват финансовото им състояние в дългосрочен план, тъй като Конят рядко планира за в бъдеще.

Също така, в годината на Коня е лесно да се взимат бързи решения, особено в бизнес отношение, такива които не са планирани, но просто усещате, че „така трябва“. Отричането на проблема е друга черта на Коня. По-лесно е да се премине към следващото приключение, отколкото да се погледне реалността в очите или да се оправи създадената бъркотия. Затова не пренебрегвайте детайлите тази година и не разчитайте, че нещата просто ще се случат от само себе си.

Конят не се интересува от пари и живее нашироко, така че в годината на Коня може да се изкушите и да изпаднете в преразходи за забавления, партита, игри и всичко, което поддържа доброто настроение и духа. Годината на Коня завършва с триумф или с падение и повече фирми ще се провалят, отколкото ще успеят. Така че се учете от това, което наблюдавате около вас. Не трябва непременно да действате, а първо е нужно да знаете. В годината на Коня можете да позволите на другите да вървят напред по пътя, а вие да ги следвате по стъпките на техния успех. Но ще трябва да действа бързо! Конят, Тигърът, Кучето и Козата могат да се възползват най-добре от силните и вдъхновяващи действия на Коня.

Късметлийски часове

В рискованата и бързо движеща се година на Коня, хората са нетърпеливи да си възвърнат загубите. Всички искат да направят бързи пари и да получат голяма печалба. Но късметът ще бъде с вас, ако сте родени в годината, месеца, деня или часа на Кон, Тигър, Куче или Коза.

Часовете на Коня са 11:00 – 13:00ч. Времето на Коня е по обяд.

Часовете на Тигъра са 3:00 – 5:00 часа през нощта.

Часовете на Кучето са 19:00 – 21:00 часа.

Часовете на Козата са 13:00 – 15:00 часа.

Ако сте родени през годината, месеца, датата или часовете на Коня, можете да следвате инстинктите си и те ще ви отведат на правилното място! Това е щастливата година за вас, особено през лятото.

Ако сте родени през годината, месеца, датата или часовете на Тигъра, като нощен Тигър вие сте готови да действате и през деня, и през нощта. Време е да бъдете лидер и да работите самостоятелно.

Ако сте родени през годината, месеца, датата или часовете на Кучето, вие сте на точното място в точното време, през този година на Коня. Ще бъдете в състояние да се справите с нещата, докато другите все още се осъзнават с колко бързо темпо се движи надпреварата през  тази година.

Ако сте родени през годината, месеца, датата или часовете на Козата, късметът е с вас за любов и романтика. Романтичният Кон успява, когато е в партньорство с по своему чувствителната Коза, като такава възможност може да ви се предостави в годината на Коня.

В обобщение, ще имате шанс за див късмет и внезапен напредък в годината на Коня. Но шансовете са много по-добри, ако вашата година на раждане, месец, дата или час са Кон, Тигър, Куче или Коза. Ако тези животни не са във вашата диаграма от четири стълба, по-добре да се оттеглите и да наблюдавате състезанието от първия ред, учейки се, събирайки информация и следвайки своята природа. Това ще бъде борба за всичко или нищо като събитията в живота ще се ускоряват, преминавайки постепенно в галоп!

Вашите четири стълба можете да изчислите напълно безплатно тук: http://www.afetech.eu/feng_shui/Form-1.html

Годината е благоприятна за следните видове бизнес (Земя, Метал, Вода):

* Образование
* Комуникации
* Недвижими имоти
* Електронен/интернет бизнес
* Интелигентни домове и сигурност у дома
* Енергетика
* Строителни материали
* Ремонтни дейности
* Предприятия за хранителни продукти
* Шоу бизнес

Неблагоприятна за (Дърво и Огън):

* Автомобили
* Финансова сфера
* Водно-ориентирани бизнеси
* Риболов
* Пътуване
* Самолети
* Минен
* Облекло
* Внос & Износ
 
Анализ на Световното здраве

Най-често срещаните здравни проблеми през тази година ще бъдат свързани с дихателната система. Очевидно е, че годината ще бъде силно заразна. Повечето заболявания ще имат своите корени в източните райони.

Заключение

Движещата сила на нашата планета Земя е в непрекъсната трансформация на Ин (отрицателна) и Ян (положителна) енергии и цикли. Ако се съобразяваме с правилата на природата и живеем в хармония с нея, ще можем да избегнем множество клопки и

имаме по-добри шансове за успех.

Пожелаваме ви една интензивна и плодотворна година, приятели!

Превод: Елена Терзиева

Източници:
paulng.com
susanlevitt.com

1 коментар

  • Много добра статия. Браво!

Напишете коментар