ВДИГНАХА ЧОВЕК С ДВА ПРЪСТА И СИЛАТА НА МИСЪЛТА НА СЕМИНАР В РУСЕ

ное. 12, 2012   //   от ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО   //   Новини  //  1 Comment

Елена Терзиева разкри тайните на здравословното хранене, а Тодор Христов говори за чакрите и аурата на човек

Необятните възможности на силата на мисълта бяха демонстрирани на здравен семинар, който се проведе в Русе. Само с помощта на два пръста и насочваща мисъл доброволци от публиката повдигнаха отпуснат на стол седящ човек. Упражнението бе показано с помощта на специалиста по аури Тодор Христов, който въведе присъстващите в невидимия свят и ги запозна с електромагнитното поле на човека и всичко, свързано с него.

Организатор на събитието бе Дида Върбанова от „Училище за родители”. Присъстващите направиха първите си стъпки по Пътя на познанието, свързани с грижата за физическото здраве – здравословния живот и хранене с помощта на експерта Елена Терзиева. Тя разясни, защо храната в днешно време ни изтощава, а не ни зарежда и какви са вариантите след като се нахраним да се почувстваме енергични и заредени. „Храната ни трябва да е жива, да е прясна, защото именно липсата на енергия ни кара да се разболяваме”, обясни Терзиева. По думите й най-често от енергията ни отнемат готвените храни и месото, което понякога може да е токсично с ГМО, а колбасите направо канцерогенни. „Когато ги усвоим, нашите клетки се променят. Затова трябва внимателно да се избира месото, както и начинът на приготвяне – без мазнина и сварено, комбинирано с пресни зеленчуци, е най-добре”, разясни Терзиева. Като втора храна, която ни товари, тя посочи яйцата и препоръча, ако не можем да ги избегнем, да ги хапваме… сурови или на домашна майонеза пак със зеленчуци. Е, разбира се, това не важи, ако месото е гледано от мама на село без антибиотици, а яйцата са от щастливите кокошки на двора ни. На семинара бе отречено прясното мляко, за което се спори от години дали е полезно, или не. „Всеки човек над 3 години няма ензими, за да обработва прясното мляко. Има обаче полезни заместители – например ядково мляко”, каза Елена и уточни, че сиренето и кашкавалът могат да се консумират в малки количества, стига да не са пушени. Като много полезен млечен продукт беше посочено киселото мляко, разбира се, най-добре домашно приготвено. То съдържа пробиотици и пребиотици, които помагат на перисталтиката.

Като цяло Терзиева, която е един от създателите на най-голямата компания в сферата на холистичната грижа за здравето у нас – „Здравословен живот“, е на мнение, че най-важно е да комбинираме храните правилно. Например месо със зеленчуци – да, а популярното месо с картофи – в никакъв случай.

Алтернативата. Полезните храни всъщност са различни видове групи. Но едни от най-разпространените, които бяха изтъкнати, са бобовите храни. „Кълновете спадат към групата на суперхраните, съдържат и лечебна сила. Тук можем да споменем и лимеца – древен сорт пшеница, който не подлежи на генна модификация”, каза още Терзиева. По думите й много полезни са и зеленчуците, тъй като съдържат и ензими, а ако те не присъстват в нашата храна се състаряваме. Плодовете също като зеленчуците трябва да се консумират сурови, а за да се избегнат нитритите, да се киснат във вода преди консумация. С лечебни свойства са и суперхраните като коластрата, микроводораслите – афа, спирулина и донатела и медът. Има и манов мед, който е най-концентриран в района на Странджа, а се нарича така, тъй като пчелите го събират от маната на растенията.

„Най-важното условие, каквато и храна да изберете, е да я приготвите с много любов”, каза още Елена Терзиева. С помощта на Славчо Славов тя изнесе още една лекция – за водата. Освен че трябва да пием минимум по близо 2 литра вода дневно, хубаво е да поемаме чиста или структурирана вода, което може да стане с български зеолит – минерал, който йонизира и чисти от радиация нашите тела. Като още методи за детоксикация бяха споменати билковите чайове, пробиотиците и пребиотиците, киселото мляко и хималайската сол, която има правилна кристална решетка и е мощен антиоксидант. В края на своята презентация Елена почерпи и с бързо приготвени на място енергийни бонбони, а през това време рейки терапевтът Бисера, която е и специалист по пълноценно хранене и йога, допълни, че е много важно да се научим да дишаме правилно. По думите й дълбоките релаксиращи медитации, които тя преподава, са уникален инструмент за борба със стреса.

Както беше по програма, Тодор Христов говори за аурата и чакрите на човек, както и по какъв начин те ни показват в какво здраве сме. Темите, които специалистът по електромагнитно поле засегна още, бяха свързани със защита от енергийни вампири или както той ги нарича смукачи, защото изсмукват енергията ни, истината за индиго-децата и методи и практически ползи от медитацията.

В края на семинара Тодор Христов припомни, че усмивката е единствената крива, която изправя нещата. Той призова да не мислим негативно, за да не си привличаме от същото. Да се научим да благодарим още със ставането от леглото сутрин, защото именно мислите, чувствата и емоциите ни определят нашето енергийно поле.

Следващият семинар ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО ще се проведе от 14:00ч. на 17.11.2012г. в гр. Велико Търново, клуб „Озарение“, х-л „Стадиона“, ул. Тодор Балина“ 14. Можете да се включите само с предварително записване на телефон: 0889 901 660. За повече инфрормация: www.poznanieto.com

 Автор: Мария ИВАНОВА

http://obshtestvo.net

1 коментар

  • Впечатляващо!!!

Напишете коментар