УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ

юли 4, 2013   //   от ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО   //   Генезис, Курсове и семинари  //  No Comments

Родители, чували ли сте, че първите седем години от развитието на детето са най- важни? Това наистина е така. До седем години се оформя интелектът на детето, като инстинктите и рефлексите, дарени му от природата го тласкат за това. Детето ежедневно е заето със себе си и със своята мисия за опознаване. Така заедно със физическото израстване се изгражда и неговата психика, която го ръководи през целия му съзнателен живот. Но това остава скрито за човека, поради факта, че психиката не може да види сама себе си.

В днешно време все по-често родители се сблъскват с трудности в различни области с децата си. Все повече родители започват  да си задават въпроса „Дали съм добър родител?“, когато се срещнат с темперамента и свободолюбивия дух на днешните деца. Все по очевиден  става фактът, че децата ни растат под напрежение от заобикалящата ги среда, а родителите трябва адекватно да отговорят на тревожността на децата си. Какво е необходимо за това?

Още в ранните трудове на д-р Зигмунд Фройд е описано оформянето на психичната структура на човека – през какви етапи задължително преминава детето, за да се оформи като психически здраво същество, но всеки етап е съпътстван с криза, която ако не се премине правилно, остават несъзнателни комплекси в детето. Кой помага на детето да премине през кризите на различнте потребности? Родителите.

Други учени в теориите си описват, че привързаността на детето към майката започва още в най-ранен период, не се ли премине съзнателно през този период,  в детето се натрупва недоверие към себе  си и към света. Кой е отговорен за това? Родителите.

Други теории доказват, че от самото раждане се активират верига от рефлекси, които тласкат детето към активност за опознаване на себе си и света около себе си. Потиснат ли се тези рефлекси, човек става ригиден, нечувствителен към собствените си потребности , което съответно в по-късна възраст води до самотен или нефункционален живот, изпълнен с тревожност и податлив на стрес. Кой подкрепя детето, докато стане самостоятелно? Родителите.

Освен това, индустрията, която ни залива с пакетирани продукти, пристрастяващи организма на  децата ни към химични вещества, влияе на мисленето и оформянето на интелекта на децата.

Храненето на децата, както и на бъдещите майки е от изключителна важност за израстване на психически здрав човек.

Поради тези и още други важни причини създадохме „УЧИЛИЩЕ ЗА РОДИТЕЛИ“.

~~~~~

ВСЕКИ ЧЕТВЪРТЪК от 18:00ч.

НАЧАЛО: 01.08.2013г.

ЦЕНА: 20 лв./посещение

АДРЕС: Гр. Бургас, ул. Марагидик 14, ет. 2

ЗА ЗАПИСВАНЕ: 0889 901 660 или по e-mail

~~~~~

Училището обхваща четири основни теми:

I тема

1. Промяна на психиката на майката по време на бременността и начало на оформянето на психиката на детето

Първи етап от психическото развитие на детето от 0 до 1г.

Изграждане на базово доверие и привързаност

2. Правилно хранене през бременността

Хранене през периода на кърменето за здраво дете.

3. Как да разберем дали детето ни е индиго или кристално?

Какви са децата на новото време?

II тема

1. Психическото развитие на детето от  1г. до 7г.

Рефлекси за развитие на детето.

Смисълът на Едиповия комплекс.

Завършеност на интелекта при детето.

2. Значението на водата за здравето на майката и детето.

Дискусия на темата за ваксините.

Детоксикация на организма на майката и детето.

3. Как да отгледаш дете на Новото време?

III тема

1. Комуникация на детето със света в периода от 7г. до 14г.

Изграждане на социални отношения.

Усвояване на социалните роли и видове окончателно поведение.

Как детето изучава света и изгражда умения за справяне в обществото.

Причини за поява на чувство за малоценност.

2. Правилно хранене на детето.

Практични съвети за изграждане на хранителни навици.

Ролята на средата за реализиране на здравословните навици.

Проблемът „наднормено тегло“ при децата  – причини и решения.

3. Търсене на заложения потенциал у децата с помощта на Аура камера.

Демонстрация с Аура камера.

IV тема

1. Тийнейджърството – проблеми и задачи на възрастта.

В търсене на идентичност.

2. Пълна концепция за здравето. Комплексен подход в грижата за здравето.

Клетъчно хранене и хранителни добавки.

Практични начини за стимулиране на имунната система.

3. Изграждане на защита от електромагнитни влияния.

Чрез специално разработената  програма по лесен и разбираем начин сме превърнали сложната информация от трудовете на учените в интерактивна и лесно усвоима комуникация, така че всеки да вземе за себе си, това от което има нужда.

ВСЕКИ ЧЕТВЪРТЪК от 18:00ч.

НАЧАЛО: 01.08.2013г.

ЦЕНА: 20 лв./посещение

АДРЕС: Гр. Бургас, ул. Марагидик 14, ет. 2

ЗА ЗАПИСВАНЕ: 0889 901 660 или по e-mail

~~~~~

Всички интерактивни лекции се провеждат от специалистите на ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО:

Тодор Христов

Тодор Христов е специалист по измерване и диагностика на човешкото електромагнитно поле. Притежава един от рядко срещаните в България уреди, който има възможността да обследва аурата на човек за нарушения, както и чакровата система за блокажи и дисбаланс, което може да ни послужи като една прекрасна превантивна мярка, свързана със здравословното ни състояние. От много години се интересува от здравословен начин на живот и се стреми да се развива в духовен аспект. Знанията, които е придобил в търсенето си, е превърнал в Познание, чрез своята лична опитност и прави всичко възможно да помага на хората, които се затрудняват в избора си на посока, като се старае да не се намесва  директно в техния Път, а да бъде катализатор на техните процеси. Според  Тодор Христов така необходимата Промяна е много близо и прави всичко по силите си за нейното осъществяване.

Тодор Христов участва активно в специализирани семинари, както и провежда свои, в цялата страна, засягащи многобройни и наболели въпроси, като се стреми винаги да извежда най-доброто решение, за всеки един участник.

Провежда турове-семинари, на силно енергийни места из България. Целта на тези събития, които организира заедно с негови партньори, е да се събират хора с еднакви интереси и да се създават дълготрайни приятелства, да се информират хората за ценната история и дълбоката древност, които притежава страната ни.

Елена Терзиева

Елена Терзиева е един от създателите на най-голямата компания в сферата на холистичната грижа за здравето у нас – „Здравословен живот“. Компанията има за цел не само да лекува хората, но и да ги научи да се грижат сами за здравето си, чрез правилно хранене и водене на балансиран и щастлив живот. Компанията реализира това благодарение на синергичната връзка между Био-супермаркет с над 3000 продукта, медицински център с направление холистична медицина и диагностика, внос и дистрибуция, кетъринг, детска градина, уъркшопи, обучителни семинари и други дейности.

Елена Терзиева е завършила социология в Софийски университет, но през целия си живот е водена от стремежа да помага на хората и да се грижи за тяхното здраве. Затова тя предприема нелеката мисия да популяризира здравословните и Био храни и продукти, както и холистичния подход към здравето. В тази връзка тя провежда редица лекции и беседи, в които споделя придобитите от нея знания, наученото от лекарите-специалисти в медицинския център и най-вече личния си опит в здравословното хранене и лечение. Кулинар по наследство, Елена обожава да приготвя лесни и вкусни здравословни ястия,  които с удоволствие демонстрира в нейните кулинарни ателиета.

Напишете коментар