Хипнотичната медитация или как да постигнем мъдростта, заложена в нас

юли 8, 2015   //   от ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО   //   Статии  //  No Comments

Преди около година, след една „случайна“ среща, ме запознаха с един „хипнотичен коуч“ (хипнотерапевт). Казва се Грейс Смит. Винаги съм била запалена по хипнозата и потенциала, който се крие в този метод, обаче така и не разбрах как точно действа и дали би ми подействала на мен. Като човек, който се интересува от минали животи, но без солидно мнение по въпроса, това да си направя хипнотична регресия беше нещо, което винаги съм мечтала да преживея.

Един ден Грейс беше на посещение в нашия град и ние се разбрахме да си разменим услуги; аз ѝ направих Таро сеанс в замяна на една хипнотична сесия от нейна страна. Грейс ми сподели:

„Терапията за отключване на душата е създадена от моя приятел, Мартин Питърсън. В света има съвсем малко сертифицирани терапевти и аз имам щастието да бъда един от тях. Тази терапия представлява метод за извеждане и постигане на „вътрешно прозрение“ посредством една универсална символика. Това означава, че често хора с различна история и почти нищо общо на пръв поглед, споделят почти едни и същи преживявания по време на сесията и то, без да знаят предварително какво да очакват. Например, хората често описват „стаята“, където се провежда хипнотичната сесия (тази която си представят) и описанията, направени от тях, почти напълно съвпадат. Аз нарочно не описвам тази „стая“ предварително; и винаги се изненадвам колко много от клиентите ми „отиват“ точно в същата „стая“, когато започне процесът. Чрез хипнозата и този метод се постига дълбоко лечение и осъзнаване. Въпреки че не се изисква човек да вярва предварително в предишните животи, повечето хора описват преживяванията си като такива от предишен живот, живот между преражданията или дори бъдещи прераждания. Дали това е „точно“ в смисъл, дали човекът наистина преживява отново предишна инкарнация, е без значение, тъй като има хора, които вярват, че процесът е истински, но има и такива, които смятат, че това е измислена история. Все пак, според резултатите, които сме документирали, има еднаква трайност на процеса на оздравяване при всички. Оказва се, че подсъзнанието не го интересуват религиозните убеждения или липсата на такива. До този момент изглежда всеки, който си „затвори очите“, отпусне се качествено и бъде воден към процеса на визуализация на своето оздравяване „на ниво душа”, получава дълбок и траен ефект.“

Нетърпелива, но и въодушевена, аз се подготвих за сесията с отворено съзнание, подготвена за всякакъв резултат. За моя изненада хипнозата се оказа доста близка до всеки един вид медитация, с хипнотичните напътствия на водещия, който отключва дълбоките нива на подсъзнанието чрез сугестия. Хипнозата ми позволи да попътувам в миналото и да постигна по-добро разбиране за моето настоящо положение. Докато бях почти в съзнание, през повечето време чувствах все едно съм въведена в някакъв сън, но по един нежен, близък и не натрапчив начин… отново, не далеч от медитацията.

След моето преживяване осъзнах, че медитацията и хипнозата, които се смятат за различни неща, всъщност се базират на една и съща основа, на която и двете работят като модалности, за да помогнат на човек да си спомни кой е всъщност и да се освободи от това, което вече не му е нужно.

Според Грейс:
„При наличието на много форми на медитация, все пак най-популярният вариант е този, в който медитиращият затваря очи, фокусира се върху дишането си и насочва вниманието си към своите мисли, за да се откъсне от тях.

При хипнозата има много различни варианти – толкова, колкото и практикуващи – обикновено това е комбинация, “състояние на дълбоко отпускане и едновременно с това фокусиране върху определен проблем.” За по-простичко, аз нарекох хипнозата „целенасочена медитация”.

Чрез отпускане на тялото посредством дълбока релаксация, броейки отзад-напред, визуализация на места, където се чувстваш уютно, както и безброй подобни техники, клиентът при хипноза става податлив към сугестия, достигайки състояние, което наричаме „сомнамбулизъм“. Това е състояние на релаксация с дълбоки тета вълни като без изключение, всеки от моите клиенти, практикуващи медитация, след първата сесия възкликва: „Уау! Хипнозата е като състояние на дълбока медитация!”. Хипнозата не е състояние на замъгляване на съзнанието, не е сън и не се налага амнезия, за да се постигне резултат.

Всъщност, хипнозата е състояние, не по-различно от това на дълбоката медитация, но за някои просто е по-лесно да бъде постигнато чрез хипноза отколкото чрез практикуване на медитация самостоятелно. Водената медитация дава чувство на подкрепа за клиента и му помага да навлезе на едно сигурно място, където е възможна трайна трансформация.“

Общо взето, медитация и хипноза са издънки от едно и също древно дърво с корени, потопени в колективното несъзнато и докато техните методи и ползи могат леко да се разминават, като цяло резултатът е един и същ; дистанциране на съзнанието от ограниченията на егото и постигане на естествено състояние на безграничност.

Автор: Дженифър Содини

Източник: http://www.collective-evolution.com

~~~~~

Курс по МЕДИТАЦИЯ: ПЪТЯТ КЪМ ПОЗНАНИЕТО (11.2015)

Приятели, този курс е създаден, за да ви научи как сами да се фокусирате и как да използвате различните техники за медитация в ежедневието си. Според нас медитирането е индивидуален процес и чрез способите на медитацията всеки може да постигне това, което желае, според своите интереси, път на развитие и широта на мирогледа. Курсът се базира на практически упражнения и стимулира личната опитност и преживявания на участниците. Теоретичната част е съобразена с духовните търсения на всеки от групата, но без да излиза отвъд това, което е вече научно обосновано и доказано. И въпреки това пътешествието, което ще започнем заедно, ще ни отведе отвъд границите на триизмерния свят, развивайки нашите умения, извън всичко, което сме учили досега като целта е да си създадем визия за реалните човешки способности и същността на видимия и невидимия свят. Да разширим съзнанието си и да погледнем света по един мъдър начин, от дистанцията на времето и пространството.

Едно освободено съзнание, надхвърлило ограниченията на вече познатото и обозримото от Ума, вече има способността да възприема света от ракурса на неограничеността, да реагира и извършва ежедневните си действия и да приема предизвикателствата в живота с лекота, използвайки своя пълен потенциал. А след това… Единственото, което предстои е… пълната Свобода!

Всеки, който желае да постигне това, е добре дошъл на нашия Курс по МЕДИТАЦИЯ: ПЪТЯТ КЪМ ПОЗНАНИЕТО.

~~~~~

Програма на курса:

1. ПЪРВИ СТЪПКИ

– цел на курса

– видове медитация и тяхното разграничаване

– изясняване на крайната цел на всеки участник в курса

– първите стъпки в медитацията

– важността на храната – видове храни, начин на хранене, подпомагащи медитацията

– създаване на дневник за описване на преживяванията

– практика

2. КОНЦЕНТРАЦИЯТА

– обсъждане на резултатите от практическото приложение на поставените задачи*

– разяснения какво представлява повишаване на вниманието и концентрацията

– защо е необходима концентрацията

– упражнения за постигане на стабилна концентрация

– мантра (какво е мантрата и как ще ни помогне)

– избиране на мантра

– практика

3. УМЪТ

– обсъждане на резултатите от практическото приложение на поставените задачи*

– преговаряме темите от предния път – кратък блиц

– упражнения за изчистване на Ума и концентрация

– какво представлява нашият Ум според квантовата физика и езотериката

– защо е важно да се научим да контролираме мислите си

– практика

4. РАБОТЕЩО НАМЕРЕНИЕ

– обсъждане на резултатите от практическото приложение на поставените задачи*

– преговаряме темите от предния път – кратък блиц

– какво е цел и разлика между желание и намерение

практическа игра

– как се формира правилно намерение

– необходимите стъпки

– реални действия

– подходящи условия и полезни съвети

– обощителна и заключителна част

– практика

5. ЕЛЕКТРОМАГНИТНОТО ПОЛЕ И ЧАКРОВАТА СИСТЕМА**

– обсъждане на резултатите от практическото приложение на поставените задачи*

– преговаряме темите от предния път – кратък блиц

– упражнение за концентрация

– електромагнитното поле ( разяснения какво представлява аурата на човека – форма, енергиен щит, зоново разпределение на енергията, цветови характеристики, разглеждане на случаи от практиката)

– практика

– чакрова система (разяснения за енергийните центрове – местоположение, цвят, елемент, сетива,   вибрационна честота, за кои органи отговарят и кои системи контролират, жлези с вътрешна секреция, сетива, емоционален и физически дисбаланс)

– начини за регулация и контрол (цветотерапия, стоунтерапия, ароматерапия, терапия чрез тоналната гама, както и въздействия, чрез определени мантри на зародишния звук на всеки отделен енергиен център (биджа)

– практика

6. ЕМОЦИИТЕ

– обсъждане на резултатите от практическото приложение на поставените задачи*

– преговаряме темите от предния път – кратък блиц

– упражнение за концентрация

– какво представляват емоциите

– разлика между емоция, чувство и състояние

– защо е важно да ги разграничаваме и наблюдаваме

– основни емоции

– разликата между натрупана и жива емоция

– как емоцията „управлява“ живота ни

– как да разтоварим емоциите си

– практика

7. ПРОШКАТА

– обсъждане на резултатите от практическото приложение на поставените задачи*

– преговаряме темите от предния път – кратък блиц

– упражнение за концентрация

– системата на Прошката

– как прошката лекува

– основни програми

– прилепване

– освобождаване на натрупани емоции, чрез прошката

– практика

8. ОВЛАДЯВАНЕ И ИЗЧИСТВАНЕ НА СТРАХОВЕ И ПЪРВИ СТЪПКИ КЪМ САМОЛЕЧЕНИЕ

– обсъждане на резултатите от практическото приложение на поставените задачи*

– преговаряме темите от предния път – кратък блиц

– упражнение за концентрация

– как да овладеем и изчистим страховете си

– изчистване на главните енергийни канали (теория)

– насочване и движение на енергията

– практика

* В началото на всяка лекция се предвижда обсъждане на резултатите от практическото приложение на поставените задачи от предишната среща

**За всеки участник в курса, цената на индивидуално замерване с последен клас Аура камера е с 50% отстъпка

*** Опцията се заплаща допълнително.

~~~~~

НАЧАЛО: 17.11.2015г., от 18:00ч. (всеки вторник)
ПРОДЪЛЖИТЕЛНОСТ: 2 месеца (8 сесии)
МЯСТО НА ПРОВЕЖДАНЕ: гр. Бургас, ул. Марагидик 14, ет. 2

Холистичен център ПО ПЪТЯ НА ПОЗНАНИЕТО

ЦЕНА: 250 лв. общо за всички сесии

Банкова сметка за плащане на таксата:
Банка ОББ
IBAN: BG10UBBS80021082929030
BIC: UBBSBGSF
Титуляр: „Бра-Ман“ ООД
Основание: Курс по Медитация 11.2015г.
Моля, предварително се свържете с нас, за да се уверите, че има свободни места на телефон 0889 901 660 или по e-mail.

ЗА ЗАПИСВАНЕ: 0899 022 521 или 0889 901 660

~~~~~

Водещ: Тодор Христов

Тодор Христов

Тодор Христов е специалист по измерване и диагностика на човешкото електромагнитно поле. Притежава един от рядко срещаните в България уреди, който има възможността да обследва аурата на човек за нарушения, както и чакровата система за блокажи и дисбаланс, което може да ни послужи като една прекрасна превантивна мярка, свързана със здравословното ни състояние. От много години се интересува от здравословен начин на живот и се стреми да се развива в духовен аспект. Знанията, които е придобил в търсенето си, е превърнал в Познание, чрез своята лична опитност и прави всичко възможно да помага на хората, които се затрудняват в избора си на посока, като се старае да не се намесва  директно в техния Път, а да бъде катализатор на техните процеси. Според  Тодор Христов така необходимата Промяна е много близо и прави всичко по силите си за нейното осъществяване.

Тодор Христов участва активно в специализирани семинари, както и провежда свои, в цялата страна, засягащи многобройни и наболели въпроси, като се стреми винаги да извежда най-доброто решение, за всеки един участник.

Провежда турове-семинари, на силно енергийни места из България. Целта на тези събития, които организира заедно с негови партньори, е да се събират хора с еднакви интереси и да се създават дълготрайни приятелства, да се информират хората за ценната история и дълбоката древност, които притежава страната ни.

В момента Тодор Христов работи усилено за изграждането на центрове-училища, където ще бъдат въведени нови, алтернативни методики за обучение от специалисти, неподвластни на досегашните догми и правила и които ще бъдат насочени към деца и възрастни, като основната цел на тези центрове-училища е да помогнат на възможно повече хора да бъдат здрави и щастливи, както и да достигнат абсолюта на своите възможности.

Напишете коментар